Puur het eigen lichaamsgewicht

Calisthenics is een pure vorm van training met het eigen lichaamsgewicht, waarmee je jouw kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit traint. De ideale mix om een sterk en atletisch lichaam op te bouwen.

Het Engelse woord “calisthenics” is af te leiden uit twee Griekse woorden. “Kalos”, wat “Mooi” betekent en “Sthénos”, wat “Kracht” betekent. In het Nederlands betekent het dus letterlijk “Mooie kracht”. De invulling van deze betekenis kan verschillende kanten op.

Het begon allemaal bij de Spartanen

Calisthenics is een eeuwenoude Spartaanse sport die ontstaan is in het oude Griekenland en werd als trainingsmethode toegepast door soldaten ter voorbereiding op het gevecht.

uwen later werd calisthenics ook weer bij militairen en de marine ingezet als kracht- en conditietraining.

Laat je niet misleiden; calisthenics is voor jou

Laat je niet afleiden door grote, gespierde mensen, iedereen kan aan calisthenics doen en kan een sterkere versie van zichzelf worden! Kracht zit niet in de grote van de spieren, maar in jezelf. Juist doordat je met je eigen lichaam traint stelt het je in staat om datgene te doen wat jij wilt.

Met calisthenics ontdek je pas echt jouw potentie en innerlijke kracht en kom je er achter dat het om jouw resultaat gaat en niet dat van een ander. Jouw fysieke grenzen verleggen geeft dat bekende overwinningsgevoel en de sterkere versie van jezelf te zijn; een strijd die je alleen kan winnen met de mentaliteit van een echte Spartaan!
Doe aan Calisthenics en maak het onmogelijke mogelijk!

“Je bent sterker dan jezelf denkt”

Waarom calisthenics populair is

De Nederlandse Calisthenicsbond merkt op dat de grootste reden waarom calisthenics populair is de ontwikkeling van de innerlijke kracht. Doordat je vaardigheden leert en geen gewichten verplaatst wordt je bewust van je eigen fysieke kracht en vergroot je daarmee je innerlijke kracht of zelfvertrouwen.

Iedereen kent het wel; de eerste keer dat je jezelf optrekt of je eerste muscle up!

Andere voordelen van calisthenics zijn:

  • Laagdrempelig; je kan op elk fitnessniveau beginnen.
  • Toegankelijk; je kan het overal doen waar jij wilt; thuis, buiten of in de sportschool
  • Resultaten zijn fysiek snel te zien; met de juiste start en goede begeleiding kan calisthenics je ook supersterk maken en krijg je eindelijk dat strakke buikje wat je altijd al wilde.
  • Een community waarin iedereen elkaar respecteert en elkaar erg graag helpt. De Nederlandse Calisthenicsbond wil deze community niet alleen in het echte leven bevorderen, maar ook digitaal.

Hoe kan ik starten met calisthenics?

Je hebt de keuze gemaakt en gaat beginnen, maar en zijn nog veel vragen. Hoe, hoevaak, waar en wanneer. Antwoorden op vragen als deze ontvang je allemaal als lid van de Nederlandse Calisthenicsbond voor slechts 19 euro per jaar.

19 euro per jaar en je ontvangt:

  • De beste tips en adviezen over training via ons kenniscentrum;
  • Toegang tot de online community;
  • Een trainingsschema voor jouw niveau!
Wat is calisthenics?
3.8 (75.51%) 89 votes