Over ons

 • Onze missie

  Volgens Calisthenics Nederland is calisthenics de nieuwe sport die toegankelijk is voor iedereen en zich perfect leent voor een goede bijdrage aan een gezonde Nederlandse samenleving. Wij zetten ons in voor iedereen die aan calisthenics doet en calisthenics wilt doen.

 • Onze visie

  Calisthenics Nederland gaat voor een Nederlandse samenleving, waarin calisthenics niet meer weg te denken is. Idealiter staan er calisthenics toestellen binnen iedere gemeente, goede trainers en mensen die elkaar inspireren om meer te bewegen en gezonder te leven. Calisthenics is voor iedereen geschikt, jong, oud, man en vrouw.

 • Doelen

  Binnen Calisthenics Nederland zijn business doelstellingen opgesteld: “Aan het eind van de maand juli zal de Calisthenics Academy van start gaan”;“Aan het einde van het jaar heeft Calisthenics Nederland 15 wedstrijdleden”; “Aan het einde van het jaar heeft Calisthenics Nederland 50 algemene leden”;“Aan het einde van de maand maart heeft Calisthenics Nederland de keurmerken voor de sportscholen gereed”; “Aan het einde van de maand maart heeft Calisthenics Nederland het officiële wedstrijdreglement gepubliceerd”.

 • Identiteit

  Kernwaarden van de organisatie: Professionaliteit, consistentie, veiligheid, gezondheid en kwaliteit.

Binnen de Nederlandse Calisthenicsbond zijn verspillende doelstellingen geformuleerd:

Ten eerste wil de NCB de landelijke naamsbekendheid van calisthenics doen stijgen. Zo moet het aantal mensen dat in Nederland calisthenics beoefend stijgen en moeten meer mensen bekend zijn met de sport.

Verder wil de NCB het uitvoeren van calisthenics faciliteren. Dit maakt dat de bond zich proactief bezig houdt met het uitbreiden van het aantal calisthenics parken en het aantal indoor faciliteiten in Nederland. Ook houdt de bond zich bezig met het opleiden van gekwalificeerde trainers, dit zodat de sport veilig kan worden beoefend.

Als laatst houdt de bond zich bezig met de topsport stroming binnen calisthenics. Zo is het de taak van de NCB om topatleten te trainen voor het NK en deze vervolgens uit te zenden naar bijvoorbeeld het EK en het WK. De bond moet de toon zetten op wereldniveau en laten zien dat Nederland tot de wereldtop behoort met betrekking tot Calisthenics.

Over ons
4.7 (93.85%) 13 votes