Nieuw ranking systeem per 1 januari 2018

Nieuw ranking systeem per 1 januari 2018

Arash Sohrabie Calisthenics blog

Nieuw ranking systeem per 1 januari 2018

De sport Calisthenics groeit enorm. Dat betekent dat wij als Bond ook kijken naar nieuwe mogelijkheden en verbeteringen om de sport verder te professionaliseren. Vandaar dat per 1 januari 2018 een geheel nieuwe ranking systeem toegepast zal worden, waarbij we op een nog uitdagender, motiverender, professioneler manier de sport zullen beoefenen, maar vooral op een strenge en rechtvaardige manier de wedstrijden beoordeeld zullen worden.

Eerste systematische ranking systeem van de wereld
Dit nieuwe ranking systeem is het eerste systeem dat met punten werkt in de Calisthenics wereld. Doel ervan is dat je over een geheel jaar een x aantal punten dient te behalen, wil je in aanmerking komen voor het Nederlands Kampioenschap. Door dit systeem wordt de atleet gemotiveerd en gesterkt om het beste van het beste te geven en willen wij het niveau en aanzien van Nederland internationaal verbeteren om nummer 1 te worden en te blijven. Het principe wordt al deels toegepast in andere sporten, maar streven wij naar dezelfde professionaliteit in de Calisthenics wereld en lopen wij hierin zelfs voorop.

Alvast een tipje van de sluier opgelicht;
• Je zult punten over meerdere wedstrijden moeten behalen om in aanmerking te komen voor het Nederlands Kampioenschap.
• Je kunt bonus punten verkrijgen als je nummer 1 bent op alle elementen
• Het Nederlands Kampioenschap strict form zal uit de top 16 van Nederland bestaan plus wild cards en kwalificatietoernooien.
• Een Nederlands Kampioenschap wordt niet op één dag beslecht, je moet je positie verdienen over meerdere wedstrijden
• Ook al ben je een keer ziek of heb je een blessure, strijden voor het Nederlands Kampioenschap komt daarmee niet in gevaar.
• Sporters zijn professionele atleten; Je bent officieel atleet van de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessbond, waarmee je als atleet verzekerd bent tijdens en buiten toernooien en over een sport licentie beschikt voor deelname NK, WK en Olympische Spelen in de toekomst. **Dit geldt voor wedstrijden voor de ranking van Nederland**
• Alleen als je in de top ranking van Nederland staat, kom je in aanmerking voor WK deelname.
• Jury van de bond moet aanwezig zijn voor de ranking van Nederland. Als Bond willen wij het hoogst haalbare niveau nastreven op toernooien om altijd dezelfde kwaliteit te bewaken. Het niveau nationaal als internationaal schommelt extreem op toernooien, dat wij dit willen voorkomen tbv de sport en aanzien van Nederland.

Dank voor jullie feedback en support!
Het nieuwe ranking systeem is tot stand gekomen door ervaringen die wij verkregen van atleten en organisaties. Daarom gaat onze dank uit naar jullie voor jullie support en feedback om met ons mee te denken. Wij geloven in de sport en sporters, dat wij deze stap moeten maken om van de sport Calisthenics een Olympische Sport te maken. En wij begrijpen maar al te goed dat dit voor een grote koersverandering zal zorgen, maar je hebt een verandering nodig om vooruit te komen.

“Are you up for a challenge?”

Houd de pagina in de gaten, we zullen op korte termijn nader het systeem bekend maken.

Nieuw ranking systeem per 1 januari 2018
3 (60%) 4 votes

Deel dit artikel