Eerste officiële strict-form wedstrijd in de Nederlandse historie

Guido Bakker Calisthenics blog, Calisthenics Nieuws

Afgelopen maand was hij er dan eindelijk! De allereerste officiele strict-form competitie volgens het reglement van de bond. Tijdens de “Get Together Conference”, een groot sportevenement waarbij trainers en atleten van over de hele wereld zich treffen in Amsterdam, namen de eerste atleten deel aan deze competitie. Het ging hierbij om de volgende elementen: Dips, Pull ups en Push ups.
Sinds dit jaar wordt bij officiële wedstrijden het reglement vanuit de bond in acht genomen. Door aan deze officiële wedstrijden deel te nemen kan je als atleet dan ook een plek in de ranglijst bemachtigen.

Het was een fijne wedstrijd ondanks dat deze pas later op de dag plaatsvond. Atleten waren gefocust en er heerste tegelijkertijd een goede sfeer. De regels werden door de jury nogmaals per element uitgelegd en de correcte vorm werd gedemonstreerd. De juryleden voor deze eerste officiële wedstrijd waren Niels Taam en Arash Sohrabie. Beide heren zijn al langere tijd actief binnen de sport calisthenics en hebben veel ervaring binnen de categorie strict-form.

Na bloed, zweet en tranen zag de uitslag van de dag er al volgt uit:

Dips
1. Abdussamed Targut   37 herhalingen
2. Mohammed Bellari    34 herhalingen
2. Thijmen Stolk                30 herhalingen

Pull ups
1. J.R. Papito Reigina      27 herhalingen
2. Abdussamed Targut   22 herhalingen
3. Thijmen Stolk                20 herhalingen

Push ups
1. Abdussamed Targut   69 herhalingen
2. Benjamin Afoakwah   49 herhalingen
3. J.R. Papito Reigina      48 herhalingen
Thijmen Stolk                  48 herhalingen

Zoals eerdergenoemd was het een aangename wedstrijd. De regels waren bij de atleten bekend en zo werden misverstanden voorkomen. We willen de atleten dan ook enorm bedanken voor een fijne eerste editie. Daarnaast gaat er dank uit naar de juryleden en de organisatie van de Get Together Conference. Als laatst ook naar de mannen van Barstarzz voor de geweldige freestyle demo voorafgaande aan de wedstrijd!

Eerste officiële strict-form wedstrijd in de Nederlandse historie
5 (100%) 1 vote

Deel dit artikel